Engelska trädgårdar. Svenska trädgårdar. Italienska trädgårdar. Franska trädgårdar. Min egen trädgård. Design-formgivning - Landskapsarkitektur. Trädgårdsnyheter.
Samtliga foton: Copyright ©Ann Larås (alias Trädgårdsturisten). In English: Please do not copy, reproduce, or otherwise use photographs without permission. Välkommen hit/Ann!!

29 juni 2011

Schersminen doftar och dagliljorna på gång...dags för en smoothie

...det är underbart just nu. Efter ett förmiddagsdopp sitter jag med datorn i knäet på verandan och lyssnar på det intensiva fågelkvittret. Katten Bella leker, och rullar sig på de varma stenplattorna. Utan pingla på halsbandet vågar sig fåglar tillbaka till fågelbadet, och rosorna har börjat blomma.
Banansmoothie

Allt är väl inte så välskött i trädgården men liguster-häckarna är klippta och avenboks-träden formklippta. Ser fram emot att lägga ny gräsmatta i september, den ser hemsk ut. (Efter 16 år av försök att så gräs och få den att växa så rullar vi ut en matta i höst.)
Här är några bilder som jag fotade alldeles nyss i min trädgård.

Schersminen slog ut på allvar igår. Bor i växtzon 3.
Två av våra kvadrater (1-1 m) i vår "japansk-inspirerande hörna" med sköldbräken(vänster) och randgräs.
I min experiment-ruta på ca 2,5 x 2,5 meter omgiven av ligusterhäck, har riddarsporrarna och rosa malvan börjat få lite höjd. Här hänger min hängstol i morgon, ska hämtas då!!

Perukbuskens blad går bra ihop med daggkåpans blommor.

Skräphörna och avverkat träd. Roten ska helt bort i september (vi får hjälp) och här kommer sen en plantering och murgröna eller vildvin på spaljén.
Vår underbara buxboms-bolls - hörna Uppstammat syns en schersmin. Bellisarna får sprida sig här hur mycket de vill Till vänster vår syrenhäck mot gatan.
Kruka står i murgröna framför ytterdörren.
Funkia 'Big daddy' växer tillsammans med daggkåpa och storrams.
Näva och silverarv har liknande stjärnlika blad.
Bild: Min födelsedags-stol "från Afrika" - framför dagliljor som håller på o slår ut.


.....receptet på smoothie:n är enkel: 1,5 dl mjölk, 0,5 dl äppeljuice, sesamfrön (för att bättre ta upp kalcium, har jag läst) och en hel banan i bitar. Mixa och drick med kanel på toppen.
Fluffigt och hälsosamt.

... i stora drag är allt toppen, och en utflykt till Torsten Wallins trädgård i norra Stockholms skärgård är inbokad den 10 juli.
Mer om utflykten på hemsidan.

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Ja nu är schersminen blommande och doftande:) Dagliljorna är på gång och vad kan man mer begära:) Ha det gott/Monne+

•lotta på solrum• sa...

vilket härligt buxbomsbollhav!

Anonym sa...

Fin "bollhörna"! :) Vad är det som växer och blommar högt bakom syrénhäcken?

Unknown sa...

Hej anonym - om du ser det här…
det är nog flädern du menar, högt bakom - bortom syrenen.